BREDBÅND

Wifi via strømnettet

Noen hus motsetter seg sterkt at trådløst nett kommer frem til alle rom. Selv med meshnett kan det være vrient. Forbindelse via strømnettet kan være løsningen.

Nå er det dekning: Kjellerstua har vært et smertens barn når det gjelder wifi-dekning. Vi har uten hell testet flere meshnett. Men med Huaweis wifi Q2 Pro er problemene over. Disse boksene har både wifi meshnett og PLC – Power-line communication.
Nå er det dekning: Kjellerstua har vært et smertens barn når det gjelder wifi-dekning. Vi har uten hell testet flere meshnett. Men med Huaweis wifi Q2 Pro er problemene over. Disse boksene har både wifi meshnett og PLC – Power-line communication. Foto: Odd Richard Valmot
6. mai 2020 - 08:06

Vi starter like godt med en kjapp oppsummering av testen. Get-boksen ga ut 364 Mbit/s og rommene der jeg aldri har fått wifi-dekning før fikk nå mellom 30 og 70 Mbit/s på grunn av at matingen av wifi-ruterne skjedde via strømnettet. Ikke super hastighet, men god nok internettilgang til det meste.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.