BREDBÅND

Vurderer pålegg om ruting utenom Oslo og Sverige

Regjeringen ber Nasjonal kommunikasjonsmyndighet vurdere om de store nettilbyderne skal pålegges å rute mer av Internett-trafikken utenom Oslo og Sverige.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har gitt Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i oppdrag å lage regler for tildeling av statsstøtte til utenlandskabler. Noe av finansieringen kan kanskje komme fra et mulig pålegg om å rute mer trafikk utenom dagens "hovedveg", gjennom Sverige og Danmark.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har gitt Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i oppdrag å lage regler for tildeling av statsstøtte til utenlandskabler. Noe av finansieringen kan kanskje komme fra et mulig pålegg om å rute mer trafikk utenom dagens "hovedveg", gjennom Sverige og Danmark. Bilde: Varog Kervarec, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
15. jan. 2018 - 08:39

Regjeringen kom fredag 12. januar med et oppdrag til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Dette er det formelle brevet som beskriver hva regjeringen ønsker at Nkom skal utrede når det nå skal lages en ordning for tildeling av midler til kabelprosjekter som kan gjøre Internett-trafikken mindre sårbar.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.