MOBIL

Vil ha debatt om Nkom-åpenhet i EU

Den danske teleanalytikeren John Strand ønsker å få en debatt i EU-kommisjonen og EU-parlamentet om åpenhet i Berec og Nkom. Gjerne det, svarer Nkom-sjefen.

Den danske teleanalytikeren John Strand mener Nkom bidrar til hemmelighold rundt prosessene i Berec - de europeiske telemyndighetenes samarbeidsorgan.
Den danske teleanalytikeren John Strand mener Nkom bidrar til hemmelighold rundt prosessene i Berec - de europeiske telemyndighetenes samarbeidsorgan. Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Strand har lenge argumentert mot EUs arbeid med å innføre de reglene for nettnøytralitet som kom via en EU-lov 27. oktober 2015 og de nasjonale regulatørenes tolkning av dette i samarbeidsorganet Berec 30. august 2016. Etter den tid har Strand blant annet jobbet med å dokumentere hvilke lobbyframstøt som ble gjort før loven om nettnøytralitet og Berecs tolking av den ble vedtatt. Arbeidet med nettnøytralitetsreglene ble ledet av et tospann, der en av hestene var Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) Frode Sørensen.

Les mer om: