MOBIL

Vil ha 5G-frekvenser til lokale, private nett

En gruppe fra industri og akademia, rundt Eye Networks, vil gi både industri og enkeltpersoner mulighet til å bygge 5G-nett.

Er det dekning her? UiO-professor Josef Noll måler bredbåndsdekningen i rurale områder i Tanzania. I høringsuttalelsen trekkes erfaringene fra bygging av billige nett i utviklingsland fram som ett av mange områder Norge kan utvikle kompetanse på.
Er det dekning her? UiO-professor Josef Noll måler bredbåndsdekningen i rurale områder i Tanzania. I høringsuttalelsen trekkes erfaringene fra bygging av billige nett i utviklingsland fram som ett av mange områder Norge kan utvikle kompetanse på. Foto: Elibiraki Mwakapeje
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
22. apr. 2021 - 08:08

– Begrensningene som foreslås av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) på brukerne av lokale 5G-lisenser er så sterke at de i praksis vil stoppe all eller nesten all innovasjon i Norge på området, skriver Bjørn Remseth, Ingvar Aaberg, Josef Noll, Mark Burgess, Linda Firveld og Jan Pedro Tumosok i en felles høringsuttalelse. (Se boks for info om de seks.)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.