MOBIL

Vil bruke kunstig intelligens for et grønnere mobilnett

Telenor tar med to års data for tusen basestasjoner til forskere som i en uke skal finne ut om de kan spare strøm ved bruk av kunstig intelligens.

Radioaksessen i mobilnettet står i utgangspunktet påslått, også når det ikke er noen kunder koblet til basestasjonen. Nå forsker Telenor på hvordan de kan forutsi når det lønner seg å slå av nettet for å spare strøm.
Radioaksessen i mobilnettet står i utgangspunktet påslått, også når det ikke er noen kunder koblet til basestasjonen. Nå forsker Telenor på hvordan de kan forutsi når det lønner seg å slå av nettet for å spare strøm. Håvard Fossen

Direktør for kunstig intelligens i Telenor, Astrid Undheim, leder en gruppe i selskapet som har jobbet med temaet, blant annet i Danmark. De valgte å levere inn en beskrivelse av utfordringen til mobilorganisasjonen GSMAs «Global AI Challenge 2019». Telenors forslag til utfordring for kunstig intelligens, er ett av fire som ble antatt og som forskere og studenter ved The Alan Turing Institute i London skal kaste sine akademiske krefter på fra mandag 2. til fredag 6. september. Resultatene blir presentert på GSMAs konferanse MWC i Los Angeles i oktober.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.