BEREDSKAP

Ved neste krise kan Forsvarets feltutstyr sørge for mobildekning og bredbånd

Forsvaret skal teste ut mobile basestasjoner med lang rekkevidde. – De kan bli en del av telekomberedskapen, sier Forsvarsmateriells ekspert.

Noen av løsningene Forsvaret nylig testet for å få mobildekning ute i felt: Den mobile basestasjonen til venstre fikk signaler både fra flyvende drone og Starlink-satellittantenne. Slike løsninger kan også komme sivilsamfunnet til gode når kriser oppstår.
Noen av løsningene Forsvaret nylig testet for å få mobildekning ute i felt: Den mobile basestasjonen til venstre fikk signaler både fra flyvende drone og Starlink-satellittantenne. Slike løsninger kan også komme sivilsamfunnet til gode når kriser oppstår. Eirik Helland Urke
15. aug. 2023 - 07:44

Mobiloperatører og strømselskaper har de siste dagene jobbet på spreng for å få opp igjen mobildekning og bredbåndsforbindelser i områdene som ble rammet av flom eller ras som følge av ekstremværet Hans.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.