SIKKERHET

Utvalg mener Forsvaret må ta innover seg økte digitale trusler

Et utvalg ledet av Berit Svendsen mener Forsvaret ikke har hengt med i utviklingen, og at de må ta innover seg den økte trusselen i det digitale rom.

Berit Svendsen overleverte i går Svendsen-utvalgets rapport til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
Berit Svendsen overleverte i går Svendsen-utvalgets rapport til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret
25. juni 2020 - 08:55

– Truslene i cyberdomenet må møtes med cybersoldater, digital beredskap og nasjonal innsatsstyrke for digitalt forsvar, sier Svendsen i en pressemelding.

Svendsen, som er direktør for internasjonal satsing i Vipps, fikk oppdraget i august i fjor. Onsdag overrakte hun forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) utvalgets rapport.

Utvalget har hatt medlemmer fra privat og offentlig sektor, samt Forsvaret.

Utvalget mener Forsvaret er dyktige til å rekruttere til tradisjonell militærtjeneste, men at de ikke har klart å omstille seg raskt nok.

– Forsvaret har i mindre grad innrettet verneplikt, førstegangstjeneste, rekruttering, utdanning og utvikling mot å gi Forsvaret tilgang på kompetanse og erfaring som er relevant for å møte et økende trusselbilde i det digitale rom og å utnytte mulighetene i teknologien, sier Svendsen.

Utvalget anbefaler også Forsvaret å bruke verneplikten til å rekruttere talenter innenfor teknologi og cybersikkerhet.

I rapporten trekker utvalget også fram behovet for økt lederkraft. De mener Forsvaret bør rekruttere personer med erfaring fra teknologiomstillinger i næringslivet og andre offentlige virksomheter.

Facebook er blitt en del av hverdagen til milliarder verden rundt. Nå fyller nettsiden 20 år.
Les også

Facebook fyller 20 år som omstridt og populær pengemaskin

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.