HUAWEI

USA med nye anklager mot Huawei

Amerikanske påtalemyndigheter anklager den kinesiske telegiganten for å ha stjålet handelshemmeligheter og for å ha hjulpet Iran med å spore demonstranter.

Amerikanske påtalemyndigheter anklager den kinesiske telegiganten for å ha stjålet handelshemmeligheter og for å ha hjulpet Iran med å spore demonstranter.
Amerikanske påtalemyndigheter anklager den kinesiske telegiganten for å ha stjålet handelshemmeligheter og for å ha hjulpet Iran med å spore demonstranter. Foto: Mark Schiefelbein/AP/NTB Scanpix
14. feb. 2020 - 07:48

De nye beskyldningene er en opptrapping i konflikten mellom amerikanske myndigheter og en av verdens største produsent av telekommunikasjonsutstyr.

I tiltalen heter det at Huawei og selskapets representanter prøvde å tilegne seg og misbruke åndsverk tilhørende seks amerikanske selskaper som en strategi for å vokse.

Tiltalen nevner Huawei, flere datterselskap og selskapets finansdirektør Meng Wanzhou, som er pågrepet i Canada, anklaget for bedrageri og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran.

USA mener også at selskapet solgte overvåkingsutstyr til Iran som gjorde landet i stand til å overvåke demonstrasjonene mot regjeringen i Teheran i 2009. Selskapet blir i tillegg anklaget for å gjøre forretninger med Nord-Korea på tross av sanksjonene mot landet.

Huawei kaller de siste anklagene for ubegrunnede og urettferdige og mener saken blir henlagt.

– Den nye tiltalen er del av justisdepartementets forsøk på å ødelegge Huaweis rykte og økonomi på grunn av forretningsmessige forhold snarere enn juridiske, sier selskapet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.