BREDBÅNDSBYGGING

Ulvik har Norges laveste fiberdekning. I høst gjøres det endelig noe med det

To ganger er offentlige fiberprosjekter i kommunen stoppet fordi kommersielle utbyggere hadde utbyggingsplaner de ikke fullførte. Men denne gangen er det ikke falsk alarm.

Ulvik i Hardanger har Norges dårligste fiberdekning. Men nå vil Hardanger Energi Breiband bygge ut så det synes i Nkom-statistikken.
Ulvik i Hardanger har Norges dårligste fiberdekning. Men nå vil Hardanger Energi Breiband bygge ut så det synes i Nkom-statistikken. Foto: Marit Hommedal
29. aug. 2023 - 08:07

Ulvik kommune i Vestland ligger desidert sist i Nkoms oversikter over fiberdekningen i norske kommuner. Tidlig på 2000-tallet kunne kommunen, som ligger i en sidearm til Hardangerfjorden, skryte av å være tidlig ute med trådløst bredbånd. Men de to trådløse megabitene ble fort gamle, og heller ikke de 10 megabitene man har kunnet få etter oppgradering av senderne, imponerer noen lenger.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.