MOBIL

Uenighet om Get-oppkjøpets betydning

I en høring av konkurransen i mobilmarkedet mener enkelte at Telia/Get-fusjonen gir Telenor en potent konkurrent, andre at duopolet styrkes.

Konkurransetilsynet ga Telia, her ved norgssjef Abraham Foss (til høyre) tillatelse til å kjøpe Get TDC, som er ledet av Gunnar Evensen (til venstre). Bildet er tatt etter pressekonferansen da Telias oppkjøp av Get TDC ble kunngjort 17. juli 2018.
Konkurransetilsynet ga Telia, her ved norgssjef Abraham Foss (til høyre) tillatelse til å kjøpe Get TDC, som er ledet av Gunnar Evensen (til venstre). Bildet er tatt etter pressekonferansen da Telias oppkjøp av Get TDC ble kunngjort 17. juli 2018. Håvard Fossen

Høringen handler om reguleringen av mobilmarkedet, marked 15, som det kalles i reguleringssjargong. I dag er det kun Telenor som er regulert, i kraft av sin sterke markedsstilling. Ett av spørsmålene Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har bedt om svar på i høringen, er hvilken betydning Telias kjøp av Get TDC vill ha for reguleringen, og det er det denne artikkelen handler om. Resten av høringen kommer vi tilbake til i seinere artikler. Og høringsuttalelsene finner du her.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.