Torstein Olsen:

Fagredaktør Varog Kervarec i Inside Telecom grillet direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet fra scenen under Tek-konferansen i Strømstad mandag.

– Telia trenger fastnett

– Det norske telemarkedet hadde vært et helt annet om Telia hadde hatt et fastnett, sa Nkom-sjef Torstein Olsen under Tek-konferansen mandag.

Tek-konferansen, Strømstad: Inside Telecom inviterte mandag til grillfest, der vi hadde lovt å legge sjefen for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Torstein Olsen på grillen. Rent fysisk var grillen byttet ut med en lenestol og grillkullene skiftet ut med spørsmål fra bransjen, formidlet av fagredaktør Varog Kervarec.

Feilslått regulering?

Ett av spørsmålene kom fra Broadnet-sjef Martin Lippert, som henviste til Nkom-sjefens oppsummering av ekom-statistikk som ble lagt fram noen dager før konferansen startet søndag 22. mai.

Broadnet-sjef Martin Lippert mener Nkom gjør en viktig jobb med å regulere Telenor, men er ikke like sikker på om han mener de lykkes, gitt Telenors høye markedsandeler.
Broadnet-sjef Martin Lippert mener Nkom gjør en viktig jobb med å regulere Telenor, men er ikke like sikker på om han mener de lykkes, gitt Telenors høye markedsandeler. Foto:

– Jeg er en stor fan av Nkom, dog kanskje litt kritisk. Når jeg hører at dere mener dere lykkes med reguleringen er det merkelig å registrere at Telenors markedsandel er stigende. De tjener mer enn alle andre i telebransjen til sammen. Det er flott jobbet av Telenor, men har dere som regulatør gjort noe feil her? Skulle ikke dere sikre konkurransen slik at den største aktøren ikke tar hele markedet? Spurte Lippert.

Forsiden akkurat nå

Til toppen