MOBIL

Telia-test av høyfrekvent 5G ga rekordhastighet på over 3 Gbit/s

Tror økt kapasitet i 26 GHz-båndet vil bli bra for private mobilnett i bedrifter og offentlige nett på stadionanlegg og i bykjerner.

Infrastruktursjef Georg-Svendsen i Telia Norge har testet 5G i 26 GHz-båndet og som det innfelte bildet viser, nådde de 3,8 Gbit/s.
Infrastruktursjef Georg-Svendsen i Telia Norge har testet 5G i 26 GHz-båndet og som det innfelte bildet viser, nådde de 3,8 Gbit/s. Foto: Ida Oftebro
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
12. mai 2022 - 07:50

Telia har i dag en testlisens i 26 GHz-båndet, det som gjerne omtales som millimeterbåndet fordi det er under ti millimeter mellom radiobølgetoppene. I en test i kontrollerte lab-omgivelser har Telia oppnådd en hastighet på godt over tre gigabit per sekund. Det tilsvarer en kapasitet inn til én mobiltelefon på linje med det bredbåndet 10 husstander med 300 Mbit/s har. Eller 30 husstander med dagens litt puslete bredbåndsmål på 100 Mbit/s.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.