TELIA

Telia: – 5G-nettet dekker nå to tredeler av befolkningen

To av tre nordmenn har nå tilgang til 5G fra Telia, opplyser selskapet, som foreløpig ikke vil tallfeste arealdekningen.

Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan på Inside Telecom-konferansen høsten 2021.
Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan på Inside Telecom-konferansen høsten 2021. Håvard Fossen
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
22. juni 2022 - 07:42

Nå har over to av tre nordmenn tilgang til 5G fra Telia. Det annonserte selskapet under et pressemøte tirsdag.

Telia presenterte også hvilke byer og kommuner som får 5G i andre halvår 2022.

– Innen utgangen av 2023 skal hundre prosent av Norges befolkning ha tilgang til 5G fra Telia. Men vi gjør også en ganske kraftig modernisering av 4G-nettverket vårt, sa administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge under pressemøtet. 

Dekningskart for 5G fra Telia.
Dekningskart for 5G fra Telia. Foto: Telia Norge

Han la til at de også oppgraderer fastnettet sitt for mer hastighet for å kunne gi TV- og bredbåndskundene et bedre tilbud.

Telia vil imidlertid ikke si noe om arealdekningen for 5G. Informasjonssjef Daniel Barhom sier til Inside Telecom at de vil kommunisere dette på et senere tidspunkt. 

Telenor har på sin side sagt at de i løpet av året vil dekke halvparten av befolkningen med tilgang til 5G-nettet sitt, og i løpet av første halvår 2024 skal alle Telenors kunder ha tilgang til 5G.

Oppgraderer 4G

Siden Telia moderniserer 4G-nettet parallelt med 5G-utbyggingen, blir også hastigheten og dekningen på 4G betydelig bedre, samtidig som kapasiteten mer enn dobles, ifølge selskapet.

Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge under et pressemøte tirsdag.
Administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge presenterte selskapets planer for utbygging av 5G under et pressemøte tirsdag. Skjermbilde: Heidi Sævold

– De med 4G-telefon vil merke en betydelig bedre brukeropplevelse, så 5G er noe som kommer alle nordmenn til gode, sier Vellan i en pressemelding. 

Kunder av Telia får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Kunder med 5G-telefon med tilhørende abonnement kan umiddelbart koble seg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i deres område oppgraderes.

– Per i dag har vi over 900.000 aktive 5G-telefoner i mobilnettet vårt. Det betyr at Norge har tatt veldig store steg i retning av å kunne bruke denne teknologien. Dette er i hovedsak privatkunder, mens næringslivet ser mer etter løsninger som Enterprise mobile network, sa Vellan.

Startet i byene

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, fått tilgang til det nye og raske mobilnettet.

Telia har i tillegg bygget ut en rekke basestasjoner med 5G og bedre 4G der det har vært behov for bedre dekning og mer kapasitet. 

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company og har merkevarene Telia, Onecall, Mycall og Phonero. 

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.