MOBIL

Telenor vil ha nødnettet alene

Selskapet har likevel døra på gløtt for å dele jobben med Telia og Ice, som mener nytt nødnett bør bygges med flere nett.

Neste generasjons nødnett forventes å måtte støtte en rekke nye hjelpemidler og tjenester for beredskapsarbeidere, enten vi snakker om et 4G-nett eller et 5G-basert nødnett. Bildet viser eksempelvis en brille som projiserer informasjon på netthinnen, en funksjon Motorola Solutions tror kan bli nyttig.
Neste generasjons nødnett forventes å måtte støtte en rekke nye hjelpemidler og tjenester for beredskapsarbeidere, enten vi snakker om et 4G-nett eller et 5G-basert nødnett. Bildet viser eksempelvis en brille som projiserer informasjon på netthinnen, en funksjon Motorola Solutions tror kan bli nyttig. Foto: Motorola Solutions
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
4. apr. 2018 - 06:29

I desember i fjor kunngjorde regjeringen at nytt nødnett kan realiseres i de kommersielle mobilnettene. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ba netteierne komme med sine første forslag til hvordan dette kan gjøres.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.