MOBIL

Telenor tilbyr sluttpakker til ansatte i Norge – og øker antallet ansatte 

Telenor Norge tilbyr sluttpakker til ansatte for å vri selskapets kompetanse og satse på nye områder. Det er ikke snakk om å redusere antall ansatte totalt.

Telenors hovedkvarter på Fornebu. Behov for ny kompetanse ligger bak tilbudet om sluttpakker til grupper av ansatte nå.
Telenors hovedkvarter på Fornebu. Behov for ny kompetanse ligger bak tilbudet om sluttpakker til grupper av ansatte nå. Håvard Fossen
30. mars 2022 - 06:47

Telenor opplyser til E24 at årsaken er at de trenger en annen type kompetanse enn før blant de ansatte.

–  Tilbudet gjelder i utgangspunktet for de fleste medarbeiderne i Telenor Norge AS, med unntak av enkelte kompetansegrupper. Det er en rekke kriterier knyttet til dette, så ikke alle vil få tilbud om sluttpakker, sier kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde i Telenor til E24.

– Det er viktig å understreke at vi ikke gjør dette for å redusere antallet ansatte, vi kommer til å være flere ved utgangen av 2022 enn det vi er nå. Men det er for å vri Telenors kompetanse nå som vi satser på flere nye områder, fortsetter hun.

May-Iren Arnøy – fungerende tillitsvalgt i El- IT-forbundet i Telenor Norge – sier hun er bekymret for de ansatte og for måten prosessen skal håndteres, samtidig som hun er fornøyd med innholdet i sluttpakkene.

– Mange av de ansatte har også en del kompetanse som Telenor ikke har kartlagt, og vi har ved mange nedbemanninger tidligere sett at man har mistet viktig kompetanse og så har man måttet hente den tilbake senere, sier hun.

Les også

Reduserte med 200 per år

Dette er på ingen måte første gang Telenor Norge gjør endringer i antall ansatte og kompetansen de besitter. Selskapet har hatt permanente spareprogrammer i en årrekke og har fra 2015 til 2019 redusert antallet årsverk fra 38.000 til 20.000.

Ifølge egne tall er antallet ansatte i Telenor Norge nå 3400, fordelt på 23 kontorer i hele landet. Om dette tallet er fortsatt er korrekt, er usikkert, fordi selskapet hadde nøyaktig samme antall ansatte da Inside Telecom omtalte nedbemanninger i 2020. Den gang kunne vi fortelle at Telenor Norge ved utgangen av 2014 hadde 4426 ansatte. Til sammen forteller disse tallene om en nedgang i bemanningen med rundt 200 per år.

Da som nå er det teknologiskiftet som begrunner endringen i kompetansebehovet. I løpet av få år trenger ikke Telenor lenger samme kompetanse på kobbernett, 2G og 3G, mens nye tjenester innen sikkerhet, skytjenester og 5G krever ny kompetanse.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.