BREDBÅND

Telefónica gjør som Telenor, skiller ut fibernett

Deler av  det spanske fibernettet får nå 45 prosent eierskap fra et konsortium, mens teleoperatøren beholder kontrollen.

Telefónicas hovedkvarter. Selskapet skiller ut fiber på bygda i et eget selskap, der hvert hjem som har tilgang til fiber er priset til drøyt 7000 kroner.
Telefónicas hovedkvarter. Selskapet skiller ut fiber på bygda i et eget selskap, der hvert hjem som har tilgang til fiber er priset til drøyt 7000 kroner. Foto: Telefonica
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
28. juli 2022 - 07:59

De siste årene har interessen for investeringer i infrastruktur økt. Mange investorer ønsker forutsigbarhet og langsiktighet, og finner dette blant annet innen telekommunikasjon, og da særlig i fibernett. Her henger kundene fast i enden av fiberen og skifter sjelden leverandør av den faste infrastrukturen, selv om de noen steder kan velge mellom ulike leverandører av tjenester på toppen av fiberen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.