BREDBÅND

– Tele like viktig som vei og jernbane

– Samfunnet er blitt så avhengig av elektronisk kommunikasjon at det offentlige må være villig til å investere midler for å sikre samfunnet bedre, sier Nkom-sjef Torstein Olsen.

Både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener ekom er like viktig som vei og jernbane. Begge vil også at kommersielle aktører må stå for mesteparten av utbyggingen av nettene, men Nkom foreslår nå å bidra med statlige midler for å stimulere til en kraftig opprustning av robustheten i norsk ekom.
Både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener ekom er like viktig som vei og jernbane. Begge vil også at kommersielle aktører må stå for mesteparten av utbyggingen av nettene, men Nkom foreslår nå å bidra med statlige midler for å stimulere til en kraftig opprustning av robustheten i norsk ekom. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

I går la sjefen for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fram en særdeles omfattende rapport om behovet for å gjøre fiberforbindelser nasjonalt og til utlandet mer sikre.

Les mer om: