MOBIL

Talen er friskmeldt, og vil bli enda friskere i løpet av året

De tre teleoperatørene kan nå overføre samtaler mellom hverandre med mye bedre talekvalitet. Mot slutten av året skal den bli helt fantastisk.

Fundamentet: For å koble sammen operatørnettverkene slik at de kan tilby et spekter av kodeker som også inkluderer de nye som er laget for 4G, trengs SIP Interconnect (Session Initiation Protocol Interconnect.
Fundamentet: For å koble sammen operatørnettverkene slik at de kan tilby et spekter av kodeker som også inkluderer de nye som er laget for 4G, trengs SIP Interconnect (Session Initiation Protocol Interconnect. Foto: Telenor
21. sep. 2020 - 07:56

I flere år har vi fulgt hvordan Telenor og Telia har jobbet med å koble sammen telenettene slik at kundene fikk best mulig talekvalitet. For et år siden hadde samtaler svært ofte begredelig lydkvalitet på samtaler når man ringte mellom de to store operatørene. Samtalene ble terminert på smalbåndskodeker. Kontrasten var veldig stor i forhold til samtaler hvor begge parter snakket på samme nett.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.