MOBIL

Styrer droner via 5G

Droner skal kunne fjernstyres via 5G. Det har Ericsson og China Mobile nå vist at de får til.

Styring av droner via 5G-nettverk er en av visjonene som Ericsson nå har gjennomført i virkeligheten. Bildet er fra en demonstrasjon norske Technogarden gjorde for Inside Telecom. De benytter droner for å planlegge og kontrollere mobilnett. Kanskje de kan styre en seinere generasjon droner via mobilnett.
Styring av droner via 5G-nettverk er en av visjonene som Ericsson nå har gjennomført i virkeligheten. Bildet er fra en demonstrasjon norske Technogarden gjorde for Inside Telecom. De benytter droner for å planlegge og kontrollere mobilnett. Kanskje de kan styre en seinere generasjon droner via mobilnett. Bilde: Håvard Fossen, InsideTelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
16. aug. 2016 - 08:16

En av anvendelsene 5G-baserte mobilnett skal takle, er fjernstyring av alt fra maskiner i farlige gruveganger til flyvende droner – eksempelvis i et katastrofeområde.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.