IT-BRANSJEN

Russiske IT-folk får billig huslån og slipper militærtjeneste

Putin signerer dekret for å støtte Russlands IT-industri.

Putin tilbyr IT-industrien i landet skattefritak, billige lån og utsatt militærtjeneste.
Putin tilbyr IT-industrien i landet skattefritak, billige lån og utsatt militærtjeneste. Illustrasjonsfoto: Colourbox
3. mars 2022 - 19:00

Russlands statsminister Mikhail Mishustin opplyste i går at president Putin hadde signert et dekret med tiltak som skal støtte Russlands IT-industri. Det skriver den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta.

Alle IT-selskaper i landet vil være fritatt for tilsyn fra russiske tilsynsmyndigheter og fra å betale inntektsskatt i tre år. Selskapene vil også få tilbud om det som omtales som «fortrinnsrettslige lån» til en rente som ikke skal overstige 3 prosent.

IGF-sekretariatet møtte digitaliseringsminister Karianne Tung under deres opphold i Oslo for å vurdere Norge som kandidat til å arrangere IGF-konferansen i 2025.
Deniz Susar sier at Russland er i sin fulle rett til å konkurrere med Norge om konferansen. På bildet er også 
Kevin O'Hanlon, Anja Gengo,
digitaliseringsminister Karianne Tung og Chengetai Masango.
Les også

Gigakonferanse om internett: Russland kjemper mot Norge: – De har full rett til å søke

Tre prosent er en særdeles gunstig rente i Russland, der sentralbanken nylig hevet styringsrenta fra 9,5 til 20 prosent i et forsøk på å begrense virkningene av de mange sanksjonene mot landets finanssektor.

Også de ansatte i IT-bedriftene får goder hvis dekretet fra Putin står seg. De vil kunne få boliglån (det er ikke oppgitt om rentebetingelsene er de samme som for bedriftslånene) og få utsatt militærtjenesten så lenge de jobber for et russisk IT-selskap.

Skattefordelene skal også utvides til å gjelde utviklere av mobilapplikasjoner og virksomheter som er involvert i implementering, installasjon og testing av innenlandske løsninger.

Etterspørselen er ofte stor etter Vinmonopolets produkter før stengetid. Slik er det også når statens alkoholmonopol lyser ut toppjobben som digitaliseringsdirektør.
Les også

Massiv respons: Disse vel 150 søkerne vil bli IT-direktør i Vinmonopolet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.