Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor kritiserer tidligere finansdirektør Richard Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen for ikke å ha brakt bekymringsmeldingen fra en varsler videre til daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Ros og skarp kritikk av sparkede direktører

Direktørene som må forlate Telenor fikk ros for måten de tok imot en varsler i Usbekistan-saken, men kritikk for ikke å ha varslet videre til konsernsjefen.

Finansdirektør Richard O. Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen fikk kritikk av konserndirektør Sigve Brekke under pressekonferansen fredag, fordi de ikke hadde brakt bekymringsmeldingen fra en varsler videre til daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Det forhindret ikke at begge også fikk ros fra både Brekke og Deloitte-rapporten for måten de tok imot bekymringsmeldingen på.

Manglende dømmekraft

– Rapporten fra Deloitte kritiserer Telenor for mangel på ledelse og skjønn hos sentrale ledere. Det er viktig å framheve at Telenor tross alt har gjort mye riktig i saken. Det er ikke funnet brudd på norsk lov og ingen har vært involvert i korrupsjon. Det er heller ingen grunn til å tro at det har vært forsøk på å skjule informasjon. Men sentrale ledere har hatt for dårlig dømmekraft, sa Brekke og slo fast at det var kritikkverdig at bekymringsmeldingen fra varsleren ikke ble gitt til konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Forsiden akkurat nå

Til toppen