BREDBÅNDSUTBYGGING

Regjeringen vurderer å lage nye kriterier for tildeling av bredbåndsmidler

Kommunalministeren håper å ha på plass en tilleggsordning i løpet av noen uker, som hever fartsgrensen for statsstøtte til bredbånd fra 30 til 100 megabit per sekund.

Departementet jobber med å vurdere endringer i kriteriene for bruk av bredbåndsmidler, opplyser kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik, som håper en tilleggordning kan være på plass i løpet av noen uker.
Departementet jobber med å vurdere endringer i kriteriene for bruk av bredbåndsmidler, opplyser kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik, som håper en tilleggordning kan være på plass i løpet av noen uker. Lise Åserud / NTB
6. sep. 2022 - 16:54

Mandag skrev Inside Telecom om at Trøndelag fylkeskommune har satt 46 av 52 utlyste bredbåndsprosjekter på vent etter at Telenor sendte ut adresselister som viser at de i flere av utbyggingsområdene kan tilby trådløst bredbånd med større kapasitet enn 30 megabit per sekund. Dette har nemlig vært den øvre «fartsgrensen» for når EØS-avtalen tillater at staten kan støtte bredbåndsprosjekter der det allerede finnes et kommersielt bredbåndstilbud.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.