MOBILNETT

Regjeringen vil styrke mobilnettet i Finnmark

Regjeringen vil forsterke mobilberedskapen i ti kommuner i Finnmark og setter av 90 millioner kroner til dette i den tredje krisepakka.

Distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil bruke 90 millioner kroner på å styrke mobilnettet i ti Finnmarks-kommuner.
Distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil bruke 90 millioner kroner på å styrke mobilnettet i ti Finnmarks-kommuner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
28. mai 2020 - 12:10

Pengene skal brukes til å sikre at mobilnettene fungerer selv om strømmen blir borte på grunn av ekstremvær eller andre hendelser, opplyser distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) til NTB.

– Når vi nå har fått kontroll på smittespredningen, trapper vi opp innsatsen for å få fart på norsk økonomi igjen. Ett av tiltakene er å øke satsingen på mobil beredskap i Finnmark. Dette vil bidra til aktivitet og oppdrag for lokale entreprenører, samtidig som landsdelen blir bedre rustet mot at mobilnettene faller ut, sier hun.

Regjeringen foreslår derfor å bevilge 90 millioner kroner til utbygging av forsterket mobilberedskap til ti kommuner i Finnmark i krisepakke 3, som skal legges fram fredag.

Norwegian Cyber Range ligger hos NTNU på Gjøvik. Det er her de fire kommunene skal øve på et realistisk hackerangrep denne uka. Bildet er fra åpningen i august 2022.
Les også

Simulerer angrep mot IKT-infrastruktur: – Du er ofte satt sjakk matt fra start

Tiltak mot strømbrudd

– Finnmark har en sårbar infrastruktur for bredbånd- og mobilnett. Vi foreslår derfor å øke satsingen på forsterket mobilberedskap i regionen, slik at nettene også fungerer ved langvarig strømbrudd, sier Helleland.

Pengene skal fordeles mellom følgende kommuner: Sør-Varanger, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Tana, Nesseby, Nordkapp, Porsanger, Måsøy og Alta.

Fra før har seks andre kommuner i Finnmark fått forsterket sin mobilberedskap, mens Kautokeino og Karasjok etter planen skal få det samme neste år. Også i andre deler av landet har mobilkommunikasjonen blitt forsterket.

Norske myndigheter på besøk på Ericssons stand under Mobile World Congress i Barcelona. På bildet ser vi blant andre Karianne Tung, Jarl Fjerdingby og Pål Wien Espen.
Les også

Tung om øst-vest-samarbeid om infrastruktur: – En balansegang

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.