BREDBÅND

Regjeringen foreslår 205 millioner kroner i bredbåndsstøtte i 2022

I tillegg kommer subsidier i 5G-auksjonen og 153 millioner kroner til forsterket ekom. – En femtedel av hva det burde være, sier IKT-Norges Øyvind Husby.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland benytter forslaget til statsbudsjett til å oppsummere hva regjeringen har fått til i åtte år ved roret. Her fotografert i Finnmark ved en mobilmast i september 2020 i anledning en bevilgning for å gjøre infrastrukturen i nordøst mer robust.
Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland benytter forslaget til statsbudsjett til å oppsummere hva regjeringen har fått til i åtte år ved roret. Her fotografert i Finnmark ved en mobilmast i september 2020 i anledning en bevilgning for å gjøre infrastrukturen i nordøst mer robust. Foto: KMD

Vi vinner neppe prisen for spåkunst om vi antyder at det i år er enda større grunn enn ved tidligere budsjettbehandlinger å forvente at Stortinget vil plusse på bevilgningen til bredbåndsstøtte. Det blir da også første sjanse for det nye stortingsflertallet til å vise hvordan de vil prioritere telekom i budsjettet.

Les mer om: