MOBIL

Politiet i Trondheim ga bot for ulovlig bruk av GPS-jammer

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) ber om tips fra publikum om ulovlig forstyrrelse av GPS, tror folk ikke forstår konsekvensene.

Politiet i Trondheim har nylig bøtelagt en bilfører med 6000 kroner for ulovlig bruk av jammer. Nkom avdekket jammeren under automatisk tilsyn. Bruk og omsetning av jammere er ulovlig i Norge, og kan forstyrre samfunnsviktige tjenester.
Politiet i Trondheim har nylig bøtelagt en bilfører med 6000 kroner for ulovlig bruk av jammer. Nkom avdekket jammeren under automatisk tilsyn. Bruk og omsetning av jammere er ulovlig i Norge, og kan forstyrre samfunnsviktige tjenester. Montasje: Digi.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
28. apr. 2021 - 07:52

Nkom avdekket i vår en ulovlig GPS-jammer i en bil under automatisk tilsyn av frekvenser til navigasjonssystemer. Bilen ble lokalisert av en av Nkoms målebiler i Trondheim. Saken ble straffeforfulgt av politiet og føreren av bilen fikk nylig et forelegg på 6000 kroner for bruk av ulovlig jammerutstyr.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.