MOBIL

Oppfordrer til 5G-testing

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) oppfordrer bransjen til å søke om frekvenser til 5G-testing, og lover rask behandling.

Frekvensdirektør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, her fotografert ved den norske standen under Mobile World Congress i Barcelona i månedsskiftet, mener Norge ligger rimelig godt an i forhold til andre land når det gjelder å tildele frekvenser til 5G.
Frekvensdirektør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, her fotografert ved den norske standen under Mobile World Congress i Barcelona i månedsskiftet, mener Norge ligger rimelig godt an i forhold til andre land når det gjelder å tildele frekvenser til 5G. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Den norske etaten forbereder det regulatoriske regimet for innføring av 5G i Norge, blant annet via deltakelse i tilsvarende arbeid internasjonalt. Særlig viktig er forberedelser frem mot Den internasjonale teleunionens radiokonferanse i 2019, kjent som "WRC-19". Der vil mange av betingelsene for innføringen av 5G legges ved at frekvensbånd på tvers av landegrenser blinkes ut til 5G. 

Les mer om: