Høyres Torill Eidsheim og Senterpartiets Geir Pollestad mener begge at det er flertall på Stortinget for å få til en satsing på grønne datasentre, deriblant å skaffe de fiberkablene som trengs. Fasiten kommer når revidert nasjonalbudsjett legges fram. . (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Ønsker statlig forskuttering av utenlandsfiber

Det kan være politisk flertall på Stortinget for å forskuttere bygging av fiberkabler til utlandet, ifølge signaler fra Arendalsuka.

Det var under en konferanse om grønne datasentre de tilstedeværende politikerne mer enn antydet at det ser ut til å være et flertall for at staten legger ut pengene som trengs for å øke kapasiteten på fiberkabler til utlandet.

I og med at konferansen var i regi av Agderfylkene og Rogaland, var det først og fremst en kabel fra Rogaland til England og fra Agder til Tyskland som ble omtalt.

– Utfordringen med å bygge utenlandskabler er at det er en samfunnsøkonomisk klok investering, men kanskje ikke direkte bedriftsøkonomisk lønnsomt. Samtidig bygger vi infrastruktur på Gardermoenflyplass til en pris på én milliard per "gate". Dette handler om å tjene penger andre steder, og da må infrastrukturen være på plass, sa lederen for Stortingets næringskomité, Geir Pollestad fra Senterpartiet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen