Telenor-sjef i Myanmar, Petter Børre Furberg åpner mobilnettet i Myanmar mot slutten av september i de største byene. Landet vil kanskje bli det markedet med lavest arpu blant alle Telenors operasjoner. (Bilde: Telenor)

Ønsker seg 4G i Myanmar – men først 2G

Mot slutten av september vil Telenor åpne sitt mobilnett i Myanmar. Barnearbeid, manglende lovverk og korrupsjon er utfordringene.

– Hver gang jeg møter Jon Fredrik Baksaas, sier han to ting til meg: hadde han vært yngre, ville han hatt jobben min. Også sier han – ingen «shortcuts», sa Telenor-sjef i Myanmar, Petter Furberg, tirsdag.

Han redegjorde for utfordringene Telenor har med å følge sine egne og internasjonale standarder mot barnearbeid, mot korrupsjon og mot annet snusk i et land der verken lover og regler eller håndhevelsen av dem er helt på plass.

2G for et par dollar

Før pressekonferansen, som handlet om Telenors arbeid for en bærekraftig utvikling av mobiloperasjonen i det blodferske demokratiet i den tidligere diktaturstaten, fikk Inside Telecom en prat med lederen for Telenor Myanmar, Petter Furberg. Vi spurte blant annet om hvorfor Telenor ikke hopper over de gamle teknologiene og går direkte på 4G.

Forsiden akkurat nå

Til toppen