TELENOR ASA

OECD-klage kan stanse Telenors salg av Myanmar-virksomheten

Telenor vil selge virksomheten sin i Myanmar, men salget kan ende opp med å bli stanset av et brev signert av 474 sivilsamfunnsorganisasjoner i Myanmar.

Telenor vil selge virksomheten i Myanmar til M1 Group.
Telenor vil selge virksomheten i Myanmar til M1 Group. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
27. sep. 2021 - 14:10

Med brevet, som ble sendt i juli, klaget de 474 organisasjonene Telenor inn til Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Mandag ble det kjent at klagen er godkjent til behandling , skriver VG. OECDs kontaktpunkt i Norge skal håndtere klagen.

I juli ble det kjent at Telenor vil selge Telenor Myanmar for 105 millioner dollar, rundt 900 millioner kroner, til libanesiske M1 Group. Det skjer etter at militærjuntaen tok makten i landet gjennom et kupp i februar i år.

Organisasjonene mener blant annet at Telenor ikke i tilstrekkelig grad har greid å undersøke risikoen ved å selge til M1 Group, særlig hvordan det vil påvirke menneskerettigheter, skriver Aftenposten. Selskapet har vært anklaget for å ha finansielle bånd til militærjuntaen.

Telenor har forsvart salget med at de ikke har funnet noen direkte forhold mellom M1 og militærjuntaens ledelse.

Les også

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.