TELEKOM

Nye wifi-forbindelser vil kutte kabler i industrien

Senere i år blir den nye Wi-Fi 6-standarden lansert med høyere hastigheter, kortere svartid og lavere energiforbruk. Det gjør den trådløse teknologien mer interessant for tingenes Internett i industrien.

Mettis Aerospace produserer komponenter til forsvarsindustrien. Nå tester de den nye generasjonen wifi, Wi-Fi 6, i produksjonen ved Birmingham i Storbritannia.
Mettis Aerospace produserer komponenter til forsvarsindustrien. Nå tester de den nye generasjonen wifi, Wi-Fi 6, i produksjonen ved Birmingham i Storbritannia. Illustrasjon: Wireless Broadband Alliance
Laurids Hovgaard, Ing.dk
19. juli 2019 - 07:59

Hver dag sendes det data mellom maskiner og industrielle kontrollsystemer via kilometervis av ethernet-kabler hos de fleste moderne industribedrifter. Noen steder eksperimenterer de med trådløse nettverk over bluetooth, eller bruker vanlige sim-kort som sender over mobilnettverket. Det er også vanskelig å lukke ørene for 5G-hypen, som også lover nye og raske trådløse forbindelser over mobilnettverket om kort tid.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.