Ny «roam like home»-avtale på plass mellom Norge og Storbritannia

Sikrer norske forbrukere lavere priser når de passerer grensa til Storbritannia: – Det er første gang en frihandelsavtale inneholder bestemmelser om roaming.

– De aller fleste norske mobiltilbydere tilbyr allerede i dag Roam Like Home for egne sluttbrukere som besøker Storbritannia. Det har vært viktig for meg å legge til rette for at de fortsatt skal gjøre det etter brexit, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.
– De aller fleste norske mobiltilbydere tilbyr allerede i dag Roam Like Home for egne sluttbrukere som besøker Storbritannia. Det har vært viktig for meg å legge til rette for at de fortsatt skal gjøre det etter brexit, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik. Foto: MarlonRondal
2. juni 2023 - 07:42

1. juni ble det innført makspris på data, SMS og samtaler for nordmenn på reise i Storbritannia. Dermed videreføres «roam like home» etter Brexit som med resten av EU. En slik makspris kommer både næringsliv og forbrukere til gode, mener regjeringen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.