STRØMMING

Norske DVnor skifter eiere

Blir en del av svenske Pixlo.

Mediedistribusjonsselskapet DVnor er solgt.
Mediedistribusjonsselskapet DVnor er solgt. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Marius ValleMarius ValleJournalist
22. feb. 2023 - 08:32

Norsk DVnor har skiftet eiere. Kudelski Group har solgt selskapet til svenske Pixlo. Salgsbeløpet er ikke kjent. Selskapet ble etablert i 2005, og kjøpt av Kudelski Group i 2017.

DVnor er et ledende mediedistribusjonsselskap som har Altibox og Telenor blant sine største kunder, og i tillegg godt over hundre filmselskaper og distributører på kundelisten. 

I en pressemelding skriver Pixlo at oppkjøpet styrker deres posisjon som medialogistikkpartner for innholdseiere, distributører, TV og strømmeoperatører. 

Overlappende virksomhet

Det pågår et skifte i film- og TV-industrien, hvor strømming nå er hovedfokus. Dette setter krav til at kundene får materialet sitt i riktig format og kvalitet i høyt tempo. DVnor er eksperter på transkoding, lagring og distribusjon, og dermed en god match for svenske Pixlo som har overlappende virksomhet.

– Markedet er ved et vendepunkt hvor de som ser muligheter vil ende på toppen. Pixlo og DVnor har en unik mulighet til å utmerke seg gjennom sine bransjeledende referanser og teknologi, sier Björn Isakson, administrerende direktør i Pixlo i en pressemelding.

Kudelski rapporterte om reduserte inntekter fra digital TV i 2022, skriver Digital TV Europe. Salget av DVnor er en del av en prosess hvor Kudelski skal fokusere mer på sin kjernevirksomhet.

Tietoevry opplyser at selskapet tar angrepet svært alvorlig, selv om bare en mindre del av infrastrukturen er berørt.
Les også

Tietoevery er rammet av kryptovirus-angrep

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.