IT

Norsk videomøte-selskap vokser voldsomt på korona-krisa

Med millioner på hjemmekontor over hele verden, øker bruken av videokommunikasjon voldsomt.

Fra hjemmekontorene: Redaktør Jan Moberg og journalist Odd Richard Valmot snakker med Ingrid Ødegaard om Whereby på Whereby.com
Fra hjemmekontorene: Redaktør Jan Moberg og journalist Odd Richard Valmot snakker med Ingrid Ødegaard om Whereby på Whereby.com Foto: Odd Richard Valmot
27. mars 2020 - 06:37

Norske Whereby har sett antallet brukere gå fra én til to og en halv million brukere på noen uker, og 30 000 nye hver dag. 400 000 videomøter kjøres daglig. Det glade budskap om hvor enkelt det er å bruke, og hvor høy sikkerhet de har, sprer seg raskt.

Det hele begynte som et lite prosjekt i Telenor i 2013 under navnet Appear.in. Da var det for første gang kommet et nettlesertillegg, WebRTC, som tillot videokonferanse i nettleserne. Opera sprang også ut fra Telenor, og Norge hadde et veldig sterkt miljø på utvikling av nettlesere, som nå videreføres av Vivaldi. Den kompetansen var veldig viktig i starten og gjorde at selskapet kunne tilby noe unikt. Alle kan gå inn og definere sitt eget møterom i en nettleser som de kan bruke gratis med inntil fire personer. I denne podkasten snakker vi med Ingrid Ødegård, som er gründer og Chief Product & Technology Officer i selskapet, som nå er en del av Videonor .

Ta en titt selv på www.whereby.com.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. Produsent er Sebastian Storvik.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Mer podkast fra Teknisk Ukeblad Media

Hør gjerne også vår søsterpublikasjons nye podkast Dobbeltklikk. En podkast om IT, av Digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.