BREDBÅND

Norsk pukkellaks-løsning er finalist til FNs bærekraftspris

Norsk teknologi hylles for en banebrytende løsning mot pukkellaks. Blant 450 nominasjoner, står Huawei Norge igjen som 1 av 10 finalister i prestisjetung FN-kåring.

Teknologidirektør Vegar Kjenner og laksefisker Per Øivind Skard er her i ferd med å sette opp den kunstig intelligens-drevne fella for pukkellaksen i Kongsfjordelva i Berlevåg i Finnmark. Skard er også kjent for Inside Telecoms lesere som medarrangør av Inside Telecom-konferansene i konsulentselskapet Otte.
Teknologidirektør Vegar Kjenner og laksefisker Per Øivind Skard er her i ferd med å sette opp den kunstig intelligens-drevne fella for pukkellaksen i Kongsfjordelva i Berlevåg i Finnmark. Skard er også kjent for Inside Telecoms lesere som medarrangør av Inside Telecom-konferansene i konsulentselskapet Otte. Foto: Huawei Norge / Bendik Skogli
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
15. sep. 2023 - 07:47

I kampen mot pukkellaksen i Norge, har Huawei Norge sin kunstig intelligens-baserte løsning i Kongsfjordelva i Berlevåg kommet helt til finalen i «SDG GameChangers Award», som utdeles av FN-organet ITU.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.