BREDBÅND

– Norge har naturgitte forutsetninger for å huse store datasentre

Fiberpotten kan skape 6800 arbeidsplasser over 12 år, mener Englandskabelen.

Facebooks datasenter i Sverige. Et tilsvarende senter i Norge kan bygges i tre trinn i løpet av ti år. Det kan skape 6800 årsverk over en periode på tolv år. I tillegg kommer 450 årsverk årlig når datasenteret er i full drift, ifølge tall Englandskabelen-prosjektet sitter på.
Facebooks datasenter i Sverige. Et tilsvarende senter i Norge kan bygges i tre trinn i løpet av ti år. Det kan skape 6800 årsverk over en periode på tolv år. I tillegg kommer 450 årsverk årlig når datasenteret er i full drift, ifølge tall Englandskabelen-prosjektet sitter på. Bilde: Facebook
7. sep. 2017 - 08:44

Tirsdag kom nyheten om at regjeringen er villige til å spytte inn rundt 100 millioner kroner til bygging av nye fiberkabler ut av Norge. Det vil kunne gjøre det realistisk å få et såkalt «hyperscale datasenter» til landet, noe som kan bidra til å skape tusenvis av arbeidsplasser her på berget.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.