Kobbernettet

Nkom: Telenor må opprettholde kobbernettet i fem år til

Nkom har konkludert med at Telenors tidsplan om å legge ned kobbernettet innen utgangen av 2022 er for kort.

Telenor hovedkvarter på Fornebu.
Telenor hovedkvarter på Fornebu. (Illustrasjonsfoto: Håvard Fossen)

Nkom har konkludert med at Telenors tidsplan om å legge ned kobbernettet innen utgangen av 2022 er for kort.

Nkom har bestemt at Telenor må opprettholde tilgangen til kobbernettet i en overgangsperiode på fem år.

I denne overgangsperioden må grossistkunder gis tilgang til fast mobilt bredbånd.

Telenor kunngjorde i januar 2019 at kobbernettet skulle legges ned innen utgangen av 2022 og erstattes med fiber- og mobilløsninger. Nkoms konklusjon er nå at Telenors tidsplan er for kort.

Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) begrunner tiltakene med at de vil styrke konkurransen i bredbåndsmarkedene og gi kunder flere leverandører å velge mellom.

– Vi mener Telenors nedleggelse av kobbernettet kan føre til varig svekkelse av konkurransen, i strid med ekomlovens formål, sier Hans Jørgen Enger, leder av konkurranseavdelingen i Nkom.

Informasjonssjef Magnus Line i Telenor skriver i en epost til NTB at det er viktig å få fram at Telenors ambisjon fremdeles er at selskapets egne sluttkunder skal være over på nye løsninger innen 1. januar 2023, som opprinnelig fastsatt.

– Når Telenor tilbyr ny og mer pålitelig teknologi i form av mobilnett og fiber, er det uhensiktsmessig å fortsette å drive et nett som flere steder er mer enn 100 år gammelt, sier han.

Line understreker at Telenors intensjon hele tiden har vært å gi kundene bedre bredbånd og samtidig ivareta konkurransen, og at ingen kunder skal miste sine tjenester før ny teknologi er på plass.

Les også

Forsiden akkurat nå

Til toppen