Nkom: – Nulltaksering fortsatt tillatt

En EU-dom har skapt usikkerhet om hva som faktisk er tillatt innenfor reglene for nettnøytralitet.

Seniorrådgiver Frode Sørensen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener dommen mot Telenor Ungarn er et spesielt tilfelle, der de fortsatte nulltakseringen etter at datakvoten var oppbrukt. Det er ikke lov, men dommen hindrer ikke nulltaksering av tjenester fram til datakvoten er oppbrukt.
Seniorrådgiver Frode Sørensen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet mener dommen mot Telenor Ungarn er et spesielt tilfelle, der de fortsatte nulltakseringen etter at datakvoten var oppbrukt. Det er ikke lov, men dommen hindrer ikke nulltaksering av tjenester fram til datakvoten er oppbrukt. Bilde: Post- og teletilsynet
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
24. sep. 2020 - 07:58

I dommen fikk den ungarske operatøren Telenor Ungarn, som ble solgt ut av Telenor-konsernet i 2018, dømt ulovlig en type nulltaksering. Saken hadde først vært erklært ulovlig av den ungarske regulatøren, dernest av en lokal rettsinstans i Ungarn og sist nå av EU-domstolen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.