BREDBÅND

Nkom deler Norge inn i 22 geografiske markeder. Regulerer 9 aktører

OPPDATERES: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) deler landet i 22, og vil regulere 9 aktører i 12 regioner.

Her graver en entreprenør mikrogrøfter på Nesodden på oppdrag for Global Connect. Selskapet jobber for selvregulering av bredbåndsbransjen, og har lenge promotert konkurranse på tjenester i fibernettene.
Her graver en entreprenør mikrogrøfter på Nesodden på oppdrag for Global Connect. Selskapet jobber for selvregulering av bredbåndsbransjen, og har lenge promotert konkurranse på tjenester i fibernettene. Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
15. juni 2023 - 08:10

Nkom gjennomfører nå nasjonal høring av markedsanalyse for bredbåndsmarkedet. I markedsanalysen har Nkom kommet til at sluttbrukermarkedet for standardisert bredbånd omfatter bredbåndsprodukter basert på fiber, HFC (kabel-TV-nett) og fast trådløst bredbånd (FTB) i 4G og 5G mobilnett. Fra dette sluttbrukermarkedet har Nkom utledet ett grossistmarked som omfatter grossistprodukter basert på fiber, HFC og FTB. Dette betegnes som grossistmarkedet for tilgang til faste aksessnett.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.