NKOM

Nkom ber industrien ta kontakt om 5G

Neste år kommer frekvensene for industriell 5G, men Nkom tror ikke industrien ennå vet hvilke behov frekvensene kan løse.

Nkoms frekvensdirektør John-Eivind Velure greide ut om de nye frekvensbåndene industrien får å forholde seg til i 2022, under Inside Telecom-konferansen 4. november.
Nkoms frekvensdirektør John-Eivind Velure greide ut om de nye frekvensbåndene industrien får å forholde seg til i 2022, under Inside Telecom-konferansen 4. november. Foto: Per Helge Seglsten
8. nov. 2021 - 07:51

I første halvår 2022 åpner Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for søknader om tildeling av frekvensene i 3800-4200 MHz-båndet. Dette 5G-båndet har stor bredde og kapasitet til lokale og private nett, for eksempel til bruk i industrien, og Nkom er spent på hvilken respons de får fra aktører som vil ta båndet i bruk til slike formål.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.