- Nisjekanaler kan gå over til strømming

Strømmetjenester som HBO Nordic tar stadig mer av tv-markedet. Nå kan også flesteparten av tv-kanalene vurdere å gå over til strømming, viser IHS Screen digest-analytiker Tom Morrods tall. 24. april stiller de begge på Telecruise.

Bilde: HBO, Twitter

HBO Nordics styreformann Peter Ekelund har tidligere vært med på å dra i gang betal-tv-markedet og å starte opp en dotcom-tidens mest aggressive fiberleggere, Bredbandsbolaget.

Nå har han satt seg som mål å endre den nordiske tv-bransjen, i skarp konkurranse med Netflix.

24. april kommer han på Telecruise for å fortelle om hva dette betyr for tv-distributørene og teleoperatørene. 

Se hele programmet på Telecruise.no!

Der møter han de etablerte distributørene Canal Digital, Get og Altibox. De henter støtte i en ny Deloitte-rapport som fremhever at 75 prosent av tv-innholdet sees senest en uke etter at de kringkastes på en tv-kanal via en tradisjonell distributør, i følge IPTV News.

- Nisjekanalene kan strømmes

Men mange av disse kanalene kan like gjerne strømmes via nettet, ifølge IHS Screen Digest

IHS-Screen Digest-analytiker Tom Morrod.
IHS-Screen Digest-analytiker Tom Morrod.

Analytiker Tom Morrod tar med seg tallene som viser at kun 58 av Storbritannias 192 tv-kanaler er så store at det ikke er kostnadseffektivt å bli en ren strømmetjeneste i løpet av nær fremtid, mener IHS Screen Digest - gjengitt av Advanced Television

Under Telecruise vil Tom Morrod også forsøke å  svare på om Norges lave befolkningstall kan føre til at tv-kanalene går over til strømming tidligere i Norge enn i utlandet?

Betyr det i så fall at tv-distributørenes omsetning og marginer er under press?

Canal Digital, Riks-tv, Altibox og Get kommer for å svare på hvordan de vil holde på kundene og sikre marginene i tiden som kommer.

Mens Telenor-satsingen Comoyo vil argumentere for at det også vil finnes plass til distributørene, for å samle opp strømmekanaler og forenkle brukeropplevelsen i strømmeparadigmet.

Se hele programmet og bestill billetter på Telecruise.no!

Les mer om: