Fra hovedkontoret på Fornebu utenfor Oslo trekker Telenor i tråder som holder i 211 millioner mobilabonnementer verden over. (Bilde: Telenor)

Niende størst i verden

Telenor rangeres i dag som verdens niende største mobilselskap.

Oppdatering: Inside Telecom meldte opprinnelig at Telenors rangering vil påvirkes den dagen selskapet lykkes å selge sin minoritetspost i Vimpelcom. Dette er ikke riktig. Rangeringen tar utelukkende hensyn til minoritetseierskap dersom morselskapet selv inkluderer dette i sine konsoliderte tall. Vimpelcoms abonnenter og omsetning er ikke med i Telenors konsoliderte tall. 

Det er bransjens egen interesseorganisasjon, GSM Association (GSMA), som står bak de årlige rangeringene av verdens mobilselskaper.

Rangeringen baserer seg på kundetall og omsetning. Ved å se antallet kunder og omsetningen under ett, kommer GSMA fram til den endelige plasseringen på lista.

For Telenors del er utviklingen i år positiv. Målt i antall forbindelser (et tall som inkluderer maskin-til-maskin-abonnementer), er den norske telekjempen med sine 211 millioner kunder nå verdens niende største operatør.

Forsiden akkurat nå

Til toppen