NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Neuralink har for første gang plassert en data-chip i en menneskelig hjerne

Selskapet vil hjelpe pasienter med lammelser og på sikt la deg styre en datamaskin med ren tankekraft.

De første resultatene er lovende, sier Elon Musk, som fikk tillatelse fra amerikanske myndigheter til å gjøre forsøk med chipen på mennesker i fjor høst.
De første resultatene er lovende, sier Elon Musk, som fikk tillatelse fra amerikanske myndigheter til å gjøre forsøk med chipen på mennesker i fjor høst. Foto: Dado Ruvic/ NTB
30. jan. 2024 - 07:25

Den første menneskelige pasienten har nå fått et implantat fra hjerne-chip-selskapet Nerualink satt inn i hjernen.

Det melder Reuters.

− De første resultatene er lovende, melder grunnleggeren av selskapet, Elon Musk, på sin egen medieplattform X.

Implantatet skal kunne detektere aktivitet i nevronene, elektriske og kjemiske signaler som brukes til å sende signaler rundt i hjernen og kroppen. 

Chipen, som gjerne kalles BCI – for Brain Computer Interface, ble plassert av en robot i en del av hjernen som brukes til å styre bevegelse av kroppen. Supertynne tråder hjelper pasienten med å sende signaler.

Målet er å hjelpe pasienter med lammelser og mennesker med nevrologiske sykdommer. På sikt vil Neuralink at mennesker skal kunne bruke BCI som et hvilket som helst annet brukergrensesnitt til en datamaskin, og blant annet kunne flytte musepekeren med ren tankekraft.

Neuralink skal trolig snart starte testingen av teknologien på mennesker. Bildet viser roboten som skal brukes til å operere inn trådene i hjernen ved hjelp av avanserte sensor- og kamerasystemer.
Les også

Elon Musk har fått lov til å «fikse» folks hjerner ved å stikke inn syltynne tråder – snart skal det prøves på mennesker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.