NØDPEILESENDERE

Nesten ingen nødpeile-alarmer er ekte

Bare 10 av 249 alarmer fra norske nødpeilesendere i fjor skyldtes reelle nødstilfeller. – Et beredskapsproblem mener hovedredningssentralen.

Bare fire prosent av nødpeilesenderne som ble utløst i fjor, ble utløst på grunn av reelle nødssituasjoner. Bildet er ikke fra en falsk alarm, men fra en redningsøvelse på Svalbard.
Bare fire prosent av nødpeilesenderne som ble utløst i fjor, ble utløst på grunn av reelle nødssituasjoner. Bildet er ikke fra en falsk alarm, men fra en redningsøvelse på Svalbard. Illustrasjonsfoto: HRS/Håkon Daae Brensholm
2. mars 2022 - 03:38

Nødpeilesendere ombord på båter og fly eller personlige nødpeilesendere er noe av det viktigste sikkerhetsutstyret man kan ha. Dersom en person utløser senderen, eller den kommer i kontakt med vann eller utsettes for unormalt store G-krefter, sender den ut et signal på 406 MHz som mottas av satellitter i Cospas-Sarsat-systemet, og gir informasjon om hvilken sender som er utløst og nøyaktig hvor den er utløst.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.