SIKKERHET

Nato holder verdens største cyberangrep-øvelse i Tallinn

Mange Nato-medlemmer og andre samarbeidspartnere deltar på en fire dagers cyberangrep-øvelse i Estland.

– Det siste året har vist viktigheten av å kunne beskytte seg mot cyberangrep, sier Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur. Bildet er tatt tidligere i år.
– Det siste året har vist viktigheten av å kunne beskytte seg mot cyberangrep, sier Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB
19. apr. 2023 - 16:12

De neste fire dagene er deltakere fra 38 land samlet i Estland for å øve på å beskytte datasystemer fra sanntidsangrep.

Nato-senteret for elektronisk krigføring, CCDCOE, er plassert i Estlands hovedstad Tallinn. Her skal medlemslandene blant annet øve på organisasjonens taktiske og strategiske metoder til bruk i kritiske situasjoner.

– Det siste året har vist viktigheten av å kunne beskytte seg mot cyberangrep, sier Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur.

Nato-senteret har vært lokalisert i Estland siden 2008. Organisasjonen har mer enn 3000 medlemmer, og øvelsen har blitt holdt hvert år siden 2010.

Sjef for Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3), Olav Skard, står på søkerlisten på den ledige jobben som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at Sofie Nystrøm gikk av i desember i 2023.
Les også

Profiltung søkerliste til jobben som NSM-direktør

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.