ALTIBOX

Nå blir Netflix «gratis» i Altibox

Altibox inkluderer Netflix i poengsystemet sitt. Men eksisterende kunder må kjøpe ny dekoder.

Nå kan Altibox-kunder bruke poeng i stedet for penger til å betale for Netflix-innhold.
Nå kan Altibox-kunder bruke poeng i stedet for penger til å betale for Netflix-innhold. Fotomontasje: NTB/Insidetelecom.no

Nye Altibox-kunder som er villige til å bruke alle poengene sine i Altibox' poengsystem, på Netflix, kan nå få strømmetjenesten gratis.

De fleste Altibox TV-abonnementene har en grunnpakke med gratiskanaler, hvor du blant annet finner de åpne TV-kanalene fra de fire store kringkastingsaktørene i Norge, NRK, TV2, Discovery (TV Norge med flere) og Nordic entertainment Group (TV3 med flere). I tillegg kan man velge andre kanaler ut i fra et poengsystem der de fleste kundene har 50 poeng inkludert i basisabonnementet sitt (man kan betale ekstra for å kjøpe flere poeng å fordele). Fra i dag kan man altså velge å brenne av hele poengpotten sin på Netflix.

Dermed priser Altibox Netflix på linje med Viaplay og TV2 Play (tidligere TV2 Sumo), og litt over HBO som i dag koster 40 poeng i poengsystemet. Men med tanke på at de fleste valgfrie kanalene er priset til ett og to poeng, er Netflix en stor poenginvestering.

Les også

Nummer to i verden

Ifølge Altibox er de den andre strømme-TV-distributøren i verden som lar kunder betale for Netflix med poeng. Tidligere skal bare den danske distributøren Yousee ha gjort det samme.

Lanseringen av Netflix-integrasjonen har sammenheng med Altibox' nye tv- og strømmeboks, Modell A. Den erstatter den gamle Q22-dekoderen, og er blitt sendt ut til alle nye Altibox-kunder siden slutten av september.

Modell A-dekoderen er basert på Android TV, den kan kobles til trådløst via wifi, har et nytt brukergrensesnitt og rent fysisk er den litt mindre enn den gamle Altibox-boksen.

At dekoderen er bygget på Android TV, innebærer at man har tilgang til alle Android TV-appene i Androids appbutikk, også appene til innholdsleverandører Altibox ikke har noe kommersielt samarbeid med - som Disney+.

Les også

Eksisterende kunder må betale

Altibox er imidlertid ikke bekymret over å slippe konkurrenter inn på plattformen deres, sier selskapets leder for underholdningstjenester, Kjetil Hagen til Inside Telecom.

– Jeg har ikke noe tro på å prøve å motstå det. Vil folk ha dette innholdet, finner de fram til det uansett. Jeg tror det er bedre å omfavne dette, og gjøre det så enkelt og brukervennlig som mulig å se også slikt innhold på Altibox-plattformen.

I og med at man må ha Modell A-dekoder for å kunne betale Netflix med poeng, blir ikke Netflix gratis for eksisterende kunder i praksis. Å bytte fra gammel til ny dekoder koster nemlig 1495 kroner, og kjøper du den i tillegg til den eksisterende, koster den 299 kroner i innkjøp og 59 kroner i ekstra månedsleie.

Et ordinært Netflix-abonnement koster fra 89 til 159 kroner per måned, avhengig av abonnementstype.

Les også

Les mer om: