MOBIL

Teknisk feil gav Telenor mobilproblemer

Kunder over hele landet slet med samtaler på mobil torsdag.

Hallo? Flere av Telenors kunder har torsdag ettermiddag problemer med mobilsamtaler.
Hallo? Flere av Telenors kunder har torsdag ettermiddag problemer med mobilsamtaler. Foto: Dado Ruvic/Reuters/NTB
3. nov. 2022 - 12:54

Flere av Telenors kunder hadde torsdag ettermiddag problemer med å ringe. Feilen er nå løst.

– Vi har ikke funnet årsaken til mobilproblemene, men klokken 12.35 gjorde vi en korreksjon i systemene våre. Dette gjorde at forholdene for kundene normaliserte seg. De skal ikke lenger oppleve trøbbel med dekning, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor til NRK.

Telenors kommunikasjonssjef, Anders Krokan bekrefter i en epost til Inside Telecom at kunder torsdag formiddag opplevde problemer med å koble opp samtaler på mobil og at noen samtaler ble brutt. 

– Vi satte i gang analyser umiddelbart og tiltak fikk normalisert situasjonen, skriver han.

Krokan opplyser at feilen ikke skyldes noe eksternt.

–  Utfallet skyldes en teknisk feil i sentrale nettverkskomponenter. Vi må komme tilbake til detaljene, akkurat nå er vi opptatt av å sørge for å opprettholde en normal driftssituasjon, sier han.

Telenor opplevde tidligere denne uka problemer med bredbåndsleveransene i flere byer og tettsteder på Østlandet, og i Stavanger. Krokan sier at torsdagens mobilutfall ikke har noen sammenheng med bredbåndsfeilen.

Krokan forteller at Telenors tekniske fagfolk følger nå situasjonen nøye for å verifisere at all mobiltrafikk går som vanlig, og beklager på vegne av selskapet overfor alle som er blitt berørt av problemene.

En feil hos Feide har ført til at en del tjenesteleverandører har fått mer informasjon enn avtalt når brukere logget inn med Feide mellom 19. – 25. januar.
Les også

Nesten 600.000 fødselsnumre på avveie etter sikkerhetsbrist i skoleportal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.