MOBIL

Mobilnettoperatørene mot resten av bransjen

Fri bruk av 2 GHz betyr at skattebetalerne betaler regningen for innendørsdekning, mener Telenor.

Det var et møte hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som startet prosessen. Nå har den endt i en høring der bransjen er bedt om å gi sitt syn på å tillate fri bruk av 2100 MHz-båndet. Bak ministeren på bildet er bygningene som for alvor satte fart i diskusjonen om innendørsdekning: Barcode i Oslo, der utbyggerne ikke hadde tatt mobildekning med i betraktning da de radioskjermende byggene ble satt opp.
Det var et møte hos samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som startet prosessen. Nå har den endt i en høring der bransjen er bedt om å gi sitt syn på å tillate fri bruk av 2100 MHz-båndet. Bak ministeren på bildet er bygningene som for alvor satte fart i diskusjonen om innendørsdekning: Barcode i Oslo, der utbyggerne ikke hadde tatt mobildekning med i betraktning da de radioskjermende byggene ble satt opp. Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
20. sep. 2017 - 06:44

Ikke helt overraskende er de tre mobilnetteierne Ice, Telenor og Telia nokså samstemt negative til å innføre fri bruk av 2100 MHz-båndet. De vil at disse frekvensene skal auksjoneres ut på vanlig måte.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.