MOBIL

Mister forbindelsen ved grensen: IoT-nettverk sliter med roaming

Det står dårlig til med roaming for nye IoT-nettverk som NB-IoT og LTE-M, som er spesielt utviklet for å koble sammen maskiner, sensorer og kontainere med skyen. Markedet modnes stille og rolig, men komplekse nettverksoppsett og langsom utrulling av elektronisk sim-kort (esim) forsinker prosessen.

Når sensorer på eksempelvis kontainere passerer landegrensene mister de forbindelsen  med mobilnettet, fordi ordningen med gjesting (roaming) mellom ulike nettverk ikke er godt etablert for tingenes internett (IoT).
Når sensorer på eksempelvis kontainere passerer landegrensene mister de forbindelsen med mobilnettet, fordi ordningen med gjesting (roaming) mellom ulike nettverk ikke er godt etablert for tingenes internett (IoT). Illustrasjonsfoto: Gregers Heering, Ingeniøren.dk
Laurids Hovgaard, Ingeniøren.dk
5. jan. 2021 - 07:57

Det er ikke mange som reflekterer over det i dag: Når vi krysser landegrenser i bil eller med fly, kobler mobiltelefonens sim-kort deg elegant over på et lokalt mobilnettverk, helt uten at du selv må foreta deg noe som helst. Og i EU trenger du slett ikke å bekymre deg over høye roamingpriser – her er prisen den samme i alle landene.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.