SAMSUNG

Minnekort ga oppsving i andre kvartal for Samsung

Etterspørselen etter minnekort sender Samsungs kvartalsresultat opp 7,3 prosent, opplyser den sørkoreanske teknologi-giganten torsdag.

Selv om salget falt med 5,6 prosent, økte driftsoverskuddet med 23,48 prosent for den sørkoreanske smarttelefongiganten. Bildet er fra et Samsung støttesenter i Oslo.
Selv om salget falt med 5,6 prosent, økte driftsoverskuddet med 23,48 prosent for den sørkoreanske smarttelefongiganten. Bildet er fra et Samsung støttesenter i Oslo. Foto: Marius Jørgenrud
30. juli 2020 - 07:31

Samsung er verdens største produsent av smarttelefoner og minnekort og fikk i perioden april til juni et overskudd etter skatt på 4,66 milliarder dollar. Det tilsvarer litt over 42 milliarder norske kroner.

Selv om salget falt med 5,6 prosent, økte driftsoverskuddet med 23,48 prosent, og det var etterspørselen etter minnekort som ga selskapet en opptur.

Samsungs samlede omsetning tilsvarer en femdel av Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt.

Kvartalsresultatet kommer i en periode der Sør-Korea for første gang på 17 år opplever en økonomisk nedgang. Landets økonomi er svært handelsavhengig, og eksporten falt med nær 14 prosent i andre kvartal sammenlignet med i fjor – den kraftigste nedgangen siden 1974.

 

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.