ØKONOMI

Microsoft med knallresultat – vil bli ledende på kunstig intelligens

Microsoft gikk 20 milliarder dollar i overskudd i forrige kvartal. Nå setter de alle kluter til for å bli ledestjerne i overgangen til KI-plattformer.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens blir en av hovedsatsingene.
Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens blir en av hovedsatsingene. Foto: Noah Berger/AP/NTB
26. juli 2023 - 08:26

IT-giganten hadde en omsetning på 56,2 milliarder dollar for perioden april til juni og satt igjen med over en tredel av dette i profitt. Det gir en avkastning på 2,69 dollar per aksje, noe høyere enn analytikernes forventninger.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella sier kunstig intelligens (KI) blir en av deres hovedsatsinger framover.

– Organisasjoner spør ikke bare hvordan, men også hvor fort de kan komme i gang. De vil bruke den neste generasjonen KI-teknologi til å håndtere de største mulighetene og utfordringene de møter, på en trygg og ansvarlig måte, sier han i en uttalelse.

Konsernet har blant annet investert stort i selskapet OpenAI, som står bak den populære tjenesten ChatGPT. Dette begynner allerede å gi gode inntekter. De har blant annet integrert teknologien i søketjenesten Bing og jobber med flere andre KI-produkter for næringsaktører.

Selv om milliardoverskuddene ruller inn, har Microsoft også sagt opp hundrevis av ansatte de siste månedene. Dalende PC-salg globalt er noe av forklaringen. I starten av året gikk de til oppsigelse av hele 10.000 ansatte, nær 5 prosent av den totale staben i konsernet.

Kriminaliteten har i 2023 hatt stor geografisk spredning og rammet bredt, skriver Kripos-sjef Kristin Kvigne i en rapport om cyberkriminalitet.
Les også

Utropstegn ved KI i rapport om cyberkriminalitet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.